HaberlerZeytinde Devrim Gibi Buluş


Bozulmaması için aşırı tuzlu olarak işlenip sofralara gelen zeytinle ilgili devrim niteliğinde bir buluş yaşandı. Zeytin, artık dalından toplandıktan 6 saat sonra tuzsuz olarak sofralara hazır hale gelebiliyor.

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki bir Ar-Ge firması, 1 buçuk yıldır sürdürdüğü, dünyaya örnek olacak projesini tamamladı. Yüksek tansiyon hastaları, artık tuzsuz zeytin ile zeytin özlemini giderebilecek. Taşı su haline getirerek dünya bilimini şaşırtan ve bu çalışmasıyla 2010 yılında bilim dalında Nobel ödülüne aday gösterilen Ar-Ge firması, gerçekleştirdiği bu yeni zeytin işleme metoduyla yine gündeme geldi.

12 milyon verimli zeytin ağacı bulunan Edremit Körfezi’nde ve dünyadaki diğer zeytin üretimi gerçekleşen yerlerde üretilen zeytinler, raf ömürlerinin uzun tutulabilmesi için fazla tuzlanıyor ve tuzdan kaynaklı rahatsızlıkları nedeniyle çok sayıda insan sofralarında zeytine yer veremiyordu. Tuzsuz ve raf ömrü uzun zeytin üretebilmek için uzunca süredir yeni işleme metotları arayan Ar-Ge firması, 1 yıl önce yeni bir yöntem geliştirdi ve istenilen niteliklere sahip zeytin üretimini başardı. Firma, yeni metot ile 6 saatte işlediği zeytinleri normal saklama koşullarında 1 yıl bekletti ve zeytinlerin bozulmadığını ispatlayarak dünya kamuoyuna açıkladı. Yeni metodun geliştirilmesi ise yaklaşık 6 ay zaman aldı.

Ülkedeki bir çok üniversite ile ortak bilimsel çalışmalar yürüterek her türlü bitki özü üretimi gerçekleşen, Türkiye’nin en büyük bitki özü reaktörünün bulunduğu ve İsviçre’ye dahi ilaç ham maddesi ihraç eden Kale Natürel isimli Ar-Ge firması tarafından üretilen zeytinler, Edremit Ziraat Odası’ndan da tam not aldı.

Bu Zeytinin İçinde Hiçbir Kimyasal Katkı Maddesi Yok
Geçtiğimiz aylarda da Türkiye’de ilk kez zeytinli ekmek ve zeytinli simit üretimi gerçekleştiren firma yetkilisi ve yeni zeytin işleme metodunun geliştiricisi Faruk Durukan, “Vücuduna tuz girmesi istenmeyen kişiler çok rahatlıkla artık bu zeytini tüketebilir. Gıda sektöründe, pizza, boğaca vs. gibi üretimlerde tuz oranı armasından dolayı zeytin konulmamaktaydı. Oysa ki, bu zeytin artık çok rahatlıkla ürünlerin içerisinde kullanılabilir. Bu metodun ekonomik değeri de büyüktür. Örneğin bir zeytin üreticisi zeytini topluyor, işliyor ve fermente olması için 6 ay bekletiyor, 6 ay sonra piyasaya sürüyor. Üretici bakımından zeytinin depolarda beklemesi demek, paranın beklemesi demek. Bu durum işletmelere maliyet getiriyordu. Bu durum artık ortadan kalkmış oluyor. Daha da önemlisi, bu zeytinin tamamen doğal olarak üretilmesi ve vücuda zeytinle birlikte hiçbir yabancı maddenin girmemesi” diye konuştu.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Marka, Patent ve Tasarım Tescili başta olmak üzere, Sınai Mülkiyet Haklarına ilişkin tüm işlemlerinizde Destek Hep Yanınızda…

HİZMETLERİMİZ

Marka, Patent ve teknolojik gelişmeler hakkında güncel haberleri takip edin...

MarkArt

Marka Bulma
Sanatı...
Bilgi Al

Marka

En Değerli Mülkünüz Markanız...
Bilgi Al

Patent

Patentle daha çok kazanın!
Bilgi Al

Coğrafi İşaret

Şehriniz
Değeriniz Olsun!
Bilgi Al

Tasarım

Farkınız, tasarımınız!
Bilgi Al

Marka Değerleme

Ölçülmeyen değer,
büyüyemez!
Bilgi Al

Marka

En Değerli Mülkünüz Markanız...
Bilgi Al

Patent

Patentle daha çok kazanın!
Bilgi Al

Coğrafi İşaret

Şehriniz
Değeriniz Olsun!
Bilgi Al

Endüstriyel Tasarım

Farkınız, tasarımınız!
Bilgi Al

Marka Değerleme

Ölçülmeyen değer, büyüyemez!
Bilgi Al

MarkArt

Marka Bulma
Sanatı...
Bilgi Al