2016-08-17

Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programına Kayıtlar Başladı

Türk Patent Enstitüsü, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde oluşturulan Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı, ilk defa 2016 Eylül-2017 Haziran döneminde öğretime başlıyor.

TPE Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, AA muhabirine 2010 yılından bu yana üzerinde çalışılan Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fikri mülkiyetin, ülkelerin teknolojik atılımlarını, uluslararası ticari ilişkilerini, yatırım kararlarını ve ekonomik büyümelerini etkilediğine işaret eden Prof. ASAN, fikri mülkiyet haklarının korunması noktasında gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasında ciddi farklılıklar bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin de bu konuda son yıllarda ciddi atılımları olduğunu belirten Prof. ASAN, bu kapsamda Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı'nı geliştirdiklerini anlattı.

Prof. ASAN, fikri mülkiyet hukukuna ilişkin yüksek lisans programının çok önemli bir boşluğu dolduracağına dikkati çekerek, "TPE, WIPO ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde oluşturulan Fikri Mülkiyet Hukuku Yüksek Lisans Programı, ilk kez 2016 Eylül-2017 Haziran döneminde öğretime başlayacak." diye konuştu.

"Son başvuru 2 Eylül"

Söz konusu yüksek lisans programının Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizen Prof. ASAN, programla fikri ve sınai mülkiyet hakları konusunda ülkenin lisansüstü eğitimli insan kaynağı ihtiyacının giderilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Programın detayları hakkında bilgi veren Prof. ASAN, eğitim dilinin İngilizce olacağını dile getirdi. Programa yerli ve yabancı öğrencilerin kayıt yaptırabileceğini anlatan Prof. ASAN, başvuruların 2 Eylül'de sona ereceğini bildirdi.

Programı tamamlayanların, fikri ve sınai mülkiyet hakları alanında, uluslararası hukuk ve uygulamalarını da içeren oldukça kapsamlı ve detaylı bilgilerle donanmış olacaklarını dile getiren Prof. ASAN, "Bu çalışma, ülkemizde yenilikçi fikri ürünlerin, tasarımların, buluşların, dünya markalarının ortaya çıkarılması yönünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca sağlanan desteklerin akademik uzantısı olarak da değerlendirilebilir." diye konuştu.

Prof. ASAN, programın Türkiye'ye sınai mülkiyet konusunda uluslararası prestij sağlayacağını söyledi.

Ayrıntı ve Kayıt