HaberlerAntep Baklavası Tescillendi


Türkiye ile Yunanistan arasında tartışmaya neden olan Antep baklavasının tesciline yönelik ilk adım 2009’da Gaziantep Sanayi Odası tarafından atılmıştı. Başvuruya ilişkin dört yıl süren değerlendirme yapan Avrupa Birliği (AB), Ağustos ayında resmi başvuru belgesini AB Resmi Gazetesi’nde yayımladı.

AB Komisyonu, başvurunun AB Resmi Gazetesi’nde yayımlanmasının ardından üç ay içinde üçüncü ülkelerin resmi makamlarından ya da üçüncü ülkelerde yerleşik gerçek ya da tüzel kişilerden itiraz gelmediği için Antep baklavasının tescili konusunda bugün nihai onayını verdi. Resmen AB tescilli olan Antep baklavası, Türkiye’den tescil edilen ilk ürün olmasının yanı sıra AB dışından tescil edilen 16. ürün olma özelliğini de taşıyor.

AB, "Menşe Adı Korunan Ürünler" ve "Coğrafi İşareti Korunan Ürünler" listelerine, kalitesi veya temel özellikleri, genel olarak veya tamamen, belli bir coğrafi bölgeden, bu bölgenin doğal koşullarından ve insan birikiminden kaynaklanan, üretimi, işlenmesi ve hazırlanması aynı coğrafi bölgede gerçekleştirilen ürünleri alıyor. Antep baklavasının yer aldığı listede 1200 kadar ürün var.

Aydın inciri, Afyon sucuğu ve Afyon pastırması için yapılan başvurulara ilişkin AB değerlendirmesi sürüyor.

HİZMETLERİMİZ

Marka, Patent ve teknolojik gelişmeler hakkında güncel haberleri takip edin...

MarkArt

Marka Bulma
Sanatı...
Bilgi Al

Marka

En Değerli Mülkünüz Markanız...
Bilgi Al

Patent

Patentle daha çok kazanın!
Bilgi Al

Coğrafi İşaret

Şehriniz
Değeriniz Olsun!
Bilgi Al

Tasarım

Farkınız, tasarımınız!
Bilgi Al

Marka Değerleme

Ölçülmeyen değer,
büyüyemez!
Bilgi Al

Marka

En Değerli Mülkünüz Markanız...
Bilgi Al

Patent

Patentle daha çok kazanın!
Bilgi Al

Coğrafi İşaret

Şehriniz
Değeriniz Olsun!
Bilgi Al

Endüstriyel Tasarım

Farkınız, tasarımınız!
Bilgi Al

Marka Değerleme

Ölçülmeyen değer, büyüyemez!
Bilgi Al

MarkArt

Marka Bulma
Sanatı...
Bilgi Al